GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Bournemouth Hakkındaki İnce Detaylar

Bournemouth Hakkındaki İnce Detaylar

Büyük olasılıkla Bournemouth’un muhteşem plajları, huzur dolu bahçeleri ve ılıman iklimi hakkında birçok şey duymuşsundur. Peki İngiltere’nin en güzel iskelelerinden birine sahip olduğunu ya da orada yaşayan ünlü sakinlerini biliyor musun? Yarın ilk iş Borunemouth’a yola koyulmana neden olacak ve aklını başından alacak Bournemouth hakkında 5 gerçeği bir araya getirdik.

1. HAVASINA BAYILACAKSIN

Herkesin de söylediği gibi Bournemouth’un iklimi genelde güneşli, ılıman ve tatil için harikadır. Şimdi bunu rakamlarla destekleyelim: Bournemouth’un 7 mil uzunluğundaki sahilinde yürüyüş yaparken günün 7.7 saatinde güneşin tadını çıkarabilirsin. Bu günün 7.7 saati, haftanın 7 günü yapabilirsin. (İyi şeyler her zaman 7 rakamı ile gerçekleşir.)

2. TÜM ÇIĞLIKLAR DONDURMA İÇİN

Bu Bournemouth için bir slogan olabilir. Bournemouth’da günde 2000, yani yılda yaklaşık 75000’e yakın dondurma satılıyor. Bunun ne kadar fazla olduğunu hesap bile edemiyorum ama plajın keyfini çıkarmanın başka yolunu da düşünemiyorum.

3. İNGİLTERE’NİN VAZGEÇİLMEZLERİ; İSKELELER

Uzun ve güzel plajlarıyla ünlü olan Bournemouth’un iskelelerinin de en az plajları kadar ünlü olduğunu biliyor muydun? Şimdi iki ünlü iskelesinden biri olan Boscombe İskelesi’nden bahsedeceğiz. 1889’da inşa edilen iskele, 2009’da yenilenerek İngiltere’nin en güzel iskelesi ilan edilmiştir. 2010 yılında Ulusal İskeleler Topluluğu tarafından Yılın İskelesi seçilmesiyle daha da ün kazanmıştır. (Evet Ulusal İskeleler Topluluğu diye bir kuruluş var.)

4. HOBBİTLER BURADA DOĞMUŞTUR

Hobbit’in ve Yüzüklerin Efendisi’nin yazarı J.R.R Tolkien, zamanında Bournemouth’u çok ziyaret edermiş ve sonunda oraya taşınmış. Her zaman Hotel Miramar’da konaklar ve şimdiki numarası olan 205 numaralı odada kalırmış. İngiliz primatalog Dr. Jane Goodall, Afrika’da şempanzelerle ilgili çalışmalara başlamadan önce Bournemouth’da yaşamıştır. Plajda dondurmanı yerken birşey yapmak  istiyorsan neden Bournemouth’ta Robert Louis Stevenson’sın yazdığı Dr. Jekyll ve Mr Hyde’ın ilginç hikayesini okumuyorsun?

5. DİNAZORLARIN ŞEHRİ

Son ve önemli bilgilerden biri, başa geri dönelim.  Bournemouth’un batı sahil şeridi Jurasik Kıyısı diye bilinir. Şu anda pek Jurassic Park’a benzemese de herşeye rağmen kesinlikle gidip görülmesi gereken bir yerdir. İngiltere’nin UNESCO tarafından koruma altına alınmış ilk ve tek doğal mirası ve ayrıca yeryüzünde zaman yolculuğuna çıkacağın tek yer. Kıyı şeridinde 185 milyon senelik tarihi keşfedeceksin.

EF ile İngilizce'yi İngiltere'de Öğrenin!Detaylı Bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi