GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Yeni Başlayanlar İçin “HOTLANTA”

Yeni Başlayanlar İçin “HOTLANTA”

Atlanta’da kızarmış tavuk ve pickup’lardan çok daha fazlasını bulacaksın. Güneyin başkenti olan bu şehrin müthiş yemekleri, çılgın müzik gruplarının hayranlarının ruhu ve Louvre Müzesinin eşsiz sanat eserleri bu şehrin en önemli özelliklerinden sadece birkaçı. Bunları çok iyi biliyorum çünkü burası benim şehrim ve sana asla kaçırmaman gereken birkaç ipucu vereceğim.

1. En İyi Buzlu Dondurma

Eğer buzlu dondurma seviyorsan burası tam senin yerin. Şaka yaptığımı mı düşünüyorsun? Herkes buzlu dondurma sever özellikle çikolatalı, böğürtlenli, hindistan cevizli ve ananaslı olanları.

2. The Tabernacle (Biz yerellerin bildiği adıyla The Tabby)

Konser alanına dönüştürülmüş bu kilise Cuma akşamları için benim favori mekanımdır. İster bir yerel müzik grubunu (Biz Gürcüler Zac Brown Grubunu severiz) ya da bilinen bir sanatçıyı dinleyemeye git, asla unutamayacağın bir gece yaşayacağına emin olabilirsin.

3. Küçük Beş Nokta

Burası harika yerleriyle Atlanta’nın en sevdiğim semtlerinden biridir. İki yere kesinlikle uğramalısın: Ambrose Vintage Dükkanı ve Tijuana Garage

4. Genç Galeri

Sanatta risk almalarıyla bilinen bu yerde ülkenin genç sanatçılarını keşfedebilirsin. Bu küçük galeride arkadaşlarına hediye edebileceğin küçük biblolar bulacaksın (ve tabii ki kendine de).

5. Farm Burger

Hiçbir şey bir cheeseburger kadar Amerikan değildir… belki patates kızartması da diyebiliriz. Her ikisini de burada bulacaksın, üstelik tamamen yerel kaynaklardan olanları. Kesinlikle Georgia klasiği olan haşlanmış fıstık yemeden ayrılmamalısın.
Son bir şey: Nereye gidersen git y’all (you all’un sokak dili) dediğinden emin ol ve tüm sodaların kola olarak algılandığını unutma.

Amerika'yı EF ile Keşfedin!Detaylı Bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet