GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Londra’da Gezilmesi Gereken En Romantik 10 Yer

Londra’da Gezilmesi Gereken En Romantik 10 Yer

Londra gezilecek yerler ve onlarca romantik mekanıyla, Aşkın Şehri olarak bilinen Paris ile aşık atabilecek bir şehirdir. Bunu kanıtlamak için Londra’da gezilecek yerler listemizde gerçekten romantizmi yaşayabileceğin 10 romantik yeri senin için listeliyoruz.

1. Film Gecesi

Sinema her zaman romantik bir buluşma için iyi bir alternatif olmuştur. Aubin Sineması’nda iki kişilik batteniyeli büyük koltuk paketi ile sen de romantik bir sinema keyfi yapabilirsin. Sinema kafesinden alacacağın atıştırmalıklarla, romantik bir akşam için gerekli bütün parçaları tamamlamış olursun: film, rahat bir koltuk, battaniye ve yiyecekler.

2. Müzede  Buluşma

Tarih ve sanat eserleri ile çevrilmiş bir ortamda ele ele tutuşmak, çok daha romantik olacaktır. Londra’daki birçok müze sadece ücretsiz olmakla kalmayıp aynı zamanda geç saatlere kadar da açıktır. Özellikle yağmurlu Londra günlerinde sence de bu mükemmel bir seçenek değil mi?

3. Sonsuzluk ve Ötesine Yolculuk

Konu aşka gelince, gökyüzünün bile sınır olmadığını herkes bilir. Royal Observatory’de yer alan Planetarium’a giderek, sen de gökyüzünde yolculuğa çıkabilirsin. Sevgilinle birlikte yıldızları gözlemek ve evrende birlikte yolculuğa çıkma fırsatını kaçırma!

4. 135 Metre Yükseklikte Aşk

Çok vaktin yok ama yine de harika bir jeste imza atmak istiyorsan London Eye’da, şampanya ve çikolata keyfiyle Cupid’s Capsule deneyimini mutlaka yaşamalısın! 30 dakikalık bu keyif pek de ucuz sayılmaz ama bu harika manzara eşliğindeki romantik deneyime değeceğinden emin olabilirsin.

5. Viktorya Dinazorları

Kristallerle çevrili klasik bir İngiliz sarayını deneyimlemeye ne dersin? Viktorya dönemine ait Crystal Palace Park, bütün şatafatıyla muhteşem bir İngiliz bahçesi içinde romantik bir ortam sunuyor. Park içerisinde bir labirent, göl, gerçek boyutlarında dinazor modelleri görebilirsin. Romantik bir öğleden sonrası için insan daha ne ister değil mi?

6. Aşkı Fısılda

Mesajlaşmayı bir kenara bırakarak, sevgilinden 30 m. uzak olmana rağmen, kulağına güzel şeyler fısıldayabilirsin. St Paul’s Kathedrali güney koridorundan ilerlediğinde 259 basamak tırmanarak “Fısıltı Galerisi”nin muhteşem akustiğini dinleyebilirsin. Bir kubbenin altında olan galeri içinde ses dairesel duvar boyunca dolaşır; böylelikle odanın içinde nerede olursanız olun fısıldadığınızda birbirinizi duyabilirsiniz. Ama galeride yalnız olmayacağın için söylediklerine dikkat etmekte fayda var!

7. Manzara Keyfi

Primrose Hill parkı ücretsiz olup, harika manzarasıyla ve muhteşem Londra gökyüzü ile görenleri büyülüyor. Eğer sakin bir yer arıyorsan, turistler tarafından oldukça popüler olan parkın kalabalığını göz önünde bulundırmakta fayda var. Romantik bir buluşma için gün batımında piknik ya da sabah kahvaltısını burada yapmayı düşünebilirsin. Yanına bir battaniye almayı unutma!

8. Romantik Romanlardan Bir Sahne

Yürüyüş yolları ve göletlerle dolu çok güzel ve oldukça büyük bir yeşil alan olan Hampstead Heath’e geldiğinde Hill Garden ve Hampstead Pergola’yı mutlaka görmelisin. Hampstead çardağına yapacağın romantik bir yürüyüş ile romantik aşk şiirleri ya da romanlarından bir sahne yaşıyormuş hissine kapılarak ayağın yerden kesilebilir.

9. South Bank’ta İlk Buluşma

South Park ilk buluşma için her zaman iyi bir seçenektir; çünkü restaurantlardan, kitap tezgahlarına, müzelerden, turistik görülecek yerlere kadar birçok alternatif sunar. İster dış mekanda istersen de iç mekanda vakit geçirerek, South Bank’te muhteşem bir ilk buluşma planı yapabilirsin.

10. Pedal Çeviren Çiftler

Birçok kişi romantik bir buluşma için Londra’daki en büyük parklardan biri olan Hyde Park içindeki Serpendine Gölü’nde tekne turu yapmayı tercih etmekte; fakat sen farklı bir şey yapmaya ne dersin? Bir tekne kiralayıp birlikte pedal çevirerek gölü bu şekilde dolaşabilirsiniz. İngilizlerin de dediği gibi “birlikte pedal çeviren çiftler ömür boyu beraber olurlar!”

EF ile Londra'yı keşfedin!Daha detaylı bilgi alın
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

50'den fazla şehirde 10 dilden birini öğrenin

Detaylı bilgi