GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Yurtdışında Üniversite Eğitiminizi Nasıl Planlamalısınız?

Yurtdışında Üniversite Eğitiminizi Nasıl Planlamalısınız?

Nerede Yaşamak İstiyorsunuz?

Hepimizin hayatı boyunca hayalinde olan ülkeler vardır! Peki hayalinizdeki ülke eğitiminiz için iyi bir seçenek mi? Kendinize sormanız gereken öncelikli soru bu olmalı. Okumak istediğiniz bölüm ve ülke uyumlu mu? Okumak istediğiniz ülkede yaşam şartları elverişli mi? Okumayı düşündüğünüz şehrin ülkedeki konumu sizin için uygun mu? Bu sorular ve daha fazlasını kendinize sormanız doğru bir tercihe sizi yöneltecektir.

Okul Ücretleri Ne Kadar? Bütçeniz Okul Ücretlerine Yetecek mi?

Hepimiz gelişmiş bir ülkede üst düzey bir üniversitede okumak istiyoruz. Peki okul ücretleri ve bütçemiz? Yurt dışında okumak istediğiniz ülkeye karar verirken okul ücretleri ve sağlanan olanaklar sizin için belirleyici olacaktır. Mesela İsveç’te Avrupa Birliği vatandaşlarına okullar ücretsiz ancak sosyal yaşam da bir o kadar pahalı.  Okul ücretlerini araştırırken yurt ücretleri, materyallerin maliyeti, öğrencilerin çalışma şartları ve burs seçeneklerini de gözden geçirmenizi tavsiye ediyoruz.

Kültürünüzün Ne Kadar Dışına Çıkacaksınız?

Doğduğunuzdan itibaren belirli yaşam kalıplarınız, yaşam stilleriniz ve adetleriniz var. Peki keskin bir kültür ve çevre değişimine ne kadar hazırsınız? Soruyu şöyle sormakta fayda var. Türkiye’den bir Akdeniz ülkesi olan İtalya’ya gitmek sizin için uygun yoksa tamamen farklı bir kültür olan Avustralya’ya mı? Bu soruyu önemsiz olarak düşünmeyin bir çok öğrenci gittiği ülkenin yaşam biçimlerine uyum sağlayamadığı için ya okulunda başarısız oluyor ya da ülkesine geri dönüyor. Türkiye’den Avustralya’ya gidecek kadar maceraperest misiniz yoksa ben Akdeniz ülkelerine gideyim diyenlerden mi?

Kariyer İmkanları Beklentilerimi Karşılayacak mı?-+

Yurt dışına eğitime giderek ülkeye alıştıkça kafanızda canlanacak düşünce; “Ben okulu bittikten sonra bu ülkede kalmalıyım” olacaktır. Eğitim için seçtiğiniz ülkenin kariyer imkanları seçim aşamasında kriterlerinizden biri olmalı ve eğitim süresince size sağlanan network ve staj olanakları seçiminizde araştırmanız gereken konular!

Ne Okumak İstiyorsunuz?

Yurt dışı eğitimde size tavsiyemiz öncelikle okumak istediğiniz bölümü belirlemeniz! Çünkü belirlediğiniz bölüme göre ülke seçmeniz sizin için daha yararlı olacaktır. Mimarlık okumak istiyorsanız İtalya, mühendislikte Almanya, sosyal bilimlerde Hollanda, bilgi teknolojilerinde Amerika ön plana çıkıyor ve tercihlerinizi bu doğrultuda yapmanız kariyerinize yön verecektir.

Yurtdışı Eğitim İçin Popüler Olan Ülkeleri Daha Yakından Tanımak İster Misiniz?

1. İngiltere

İngiltere, köklü kültürel mirası ve kozmopolit yapısı ile yurtdışı eğitim için en gözde ülkeler arasında yer alıyor. İngiltere’nin yüksek eğitim kalitesi, kariyer hedeflerinizi genişletmeye yönelik mükemmel fırsatlar vaad ediyor. Dünyadaki en eski ve deneyimli üniversite sistemine ev sahipliği yapmasının yanı sıra modern ve interaktif kaynakları ile gurur duyan ülke, her yıl yurtdışından gelen yaklaşık 240.000 öğrenciye kapılarını açıyor. İngiltere’deki üniversitelerle iletişime geçin, broşürlerini ücretsiz indirin.

2. Amerika

Amerika’da bulunan farklı kültürler ve şehirler, sizi akademik ufkunuzu genişletmeye davet ediyor. Dünyaca tanınmış birçok üniversiteye sahip olan Amerika, eşsiz eğitim tecrübesi ile dünyanın her tarafından gelen öğrenciler için önde gelen seçeneklerden biri. Amerika’nın başarılı akademik altyapısına ve eğitim kurumlarının kapsamlı müfredatlarına hem öğrenciler hem de işverenler büyük rağbet göstermektedirler. Amerika’daki üniversitelerle iletişime geçin broşürlerini ücretsiz indirin.

3. Almanya

Öğrenim harcının olmadığı/ çok az olduğu, dünyanın önde gelen üniversitelerine ev sahipliği yapan Almanya, kısa zamanda uluslararası öğrenciler arasında öğrenim amaçlı olarak en çok tercih edilen ülkelerden biri olmuştur. Aynı zamanda çok sayıda çokuluslu şirkete de ev sahipliği yapmakta ve dinamik, kültürel ve tatmin edici bir öğrenim deneyimi sunmaktadır. Mühendislik eğitimi düşünüyorsanız Almanya’da eğitim fırsatlarına mutlaka göz atmalısınız.

4. Avustralya

Genç, heyecanlı ve hareketli bir ülke olan Avustralya, dünya üzerinde yaşamak için en ideal olan 5 ülke arasında yer almaktadır. El değmemiş doğa güzelliği ile günümüz Avustralya’sı Türk öğrenciler için oldukça davetkâr. Avustralya, dünyaya nam salmış eğitim kalitesinin yanı sıra bilimsel ARGE yatırımlarında dünya sıralamasında ilk 10 ülke arasında yer alıyor. Avustralya’daki üniversitelerin broşürünü ücretsiz indirin.

5. Singapur

Singapur eğitim almak için ilginç bir yer. Singapur’un yüksek yaşam kalitesi ile yurtdışında eğitim almak isteyen öğrencilere farklı bir dünyanın kapılarını aralıyor. Güneydoğu Asya ülkeleri arasında akademik mükemmeliyetçiliğin merkezi olarak tanınan Singapur, dikkat çekici eğitim fırsatlarına sahip. Doğu ile batıyı birleştiren bu ülke, modern ve teknolojik açıdan ileri bir iş ve ticaret merkezi.

Yurtdışında Okumaya EF ile Hazırlanın!Daha detaylı bilgi alın.
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi