GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Yüksek Teknoloji İle Yolculuk:En İyi Seyahat Uygulamaları

Yüksek Teknoloji İle Yolculuk:En İyi Seyahat Uygulamaları

Yakın zamanda heyecan verici yeni bir şehre seyahat edeceksin. Yanında ne götürürdün? Muhtemelen toplanma listendeki ilk şey (ve asla onsuz yapamayacağın şey)  akıllı telefonun ya da tabletin. Ancak biliyorsun ki o cep bilgisayarı sadece içindeki uygulamalar kadar kullanışlı ve her nasılsa uygulama mağazasındaki bir sürü seçenek ile birlikte, kaplayacakları alana değecek uygulamaları bulmak ve yolda tamamen kullanışlı olabileceklerini kanıtlamak zor olabiliyor.

YOLCULUĞUNA BAŞLA

Kıtalar arası, okyanus aşırı binlerce millik yolculuklar doğru istikamete atılan ilk adımla başlar. Toplanmaya ve sen yokken çiçeklerini sulayacak birini aramaya başlamadan önce A’dan B’ye nasıl gideceğini bulman gerek. Rome2rio oturma odandan gideceğin istikamete ulaşabilmen için mümkün olabilecek en makul yolu bulan,  küçük ve elverişli bir uygulama. Ayrıca gerçekten de, planlamana yardımcı olan, haritalara ve farklı ulaşım şekillerine kolayca bakabilmeni sağlayan bir uygulama sıradaki seyahatin için ilham almanın en mükemmel yolu.

EN İYİ KAMPANYALARI BUL

Çok fazla internet sitesi seni en düşük uçak bileti ücretlerine ve otel kampanyalarına bağlayabileceklerini söyler. Ancak sadece birkaç tanesi bu hizmeti bambaşka bir boyuta taşıyor. Kayak sadece fiyatları karşılaştırmakla kalmıyor ayrıca gerçekten etraftaki en iyi kampanyalara ulaştığınızdan emin olabilmek adına Orbitz ve Priceline gibi siteleri de barındırıyor. Skyscanner da aynı zamanda fiyatları karşılaştırıyor ve değişimleri takip etmeni kolaylaştırıyor. Arzuladığın güzergah için fiyat bildirimlerini kolayca talep et ve fiyat düştüğünde yerini ayırt. Yolculuk tarihlerin mi değişken? Aramanı seyahat edebilmek için en düşük maliyetli tarihler şeklinde genişletebilirsin. Sadece şehirden mi çıkmak istiyorsun? Seçtiğin tarihlerde nereye uçmanın daha uygun olduğuna dayanarak herhangi bir yere uçak bileti bakabilirsin.

Bir diğer en iyi uçuş ve otel bulma aracı ise Hipmunk. Bu uygulama ulaşım ve konaklama seçeneklerini bir araya getiriyor ve onları, en iyi yolculuk planını seçmeyi pratik ve eğlenceli kılan, yorumlaması kolay grafiklerle gösteriyor.

PLANLA VE HAZIRLAN

Evet, şimdi uçak biletlerini ve kalacağın yeri hallettiğine göre muhtemelen gideceğin yerde yapabileceğin eğlenceli şeyleri öğrenmek istiyorsun. Bunun için dikkat çekmek istediğim iki araç var: Trip It, sadece iş seyahatleri için mükemmel olmakla kalmayan, aynı zamanda uygun bir konumda planlarını (ve düşüncelerini) organize de eden bir uygulama. Gelen kutundaki ulaşım ve otel rezervasyonu gibi e-mailleri tanımlıyor ve onları tüm yolculuk detaylarını gösterebilmek için tek bir alanda organize ediyor. Daha sonra ise planındaki çeşitli noktalara bağlayabilmek için gidiş yolları ve diğer yardımcı seyahat bilgilerini ekliyor. Google Trips biraz daha fazla tatil hissiyle geliyor ve sadece gelen kutunuzdaki rezervasyonları bir yerde organize etmekle kalmayıp, uçuşlardan konaklamaya ve restoranlara kadar, yenilecek şeyleri ve görülecek yerleri öneren bir şehir rehberini de sunuyor. İki uygulama da çevrimdışı çalışıyor, böylelikle aktivite ve yemeklerinizi kablosuz erişimin bulunduğu noktalarda planlamanız gerekmiyor.

Yolculuk hazırlıklarının sıradaki ayağı ise toplanmak… PackPoint ile ihtiyacın olan her şeyi yanına aldığından emin olabilirsin (taşıması kolay küçük bir çantada tabi ki!). Basit bir şekilde seyahat bilgilerini giriyorsun ve uygulama yanında götürebileceğin şeyleri öneriyor. Bu öneriler şehirdeki hava durumuna ve bölgeye olduğu kadar, seyahatinin uzunluğuna, amacına ve katılmak istediğin aktivitelere de dayanıyor. Böylelikle Guatemala’nın yağmur sezonunda şemsiyesiz kapana kısılmayacak ya da Yeni Zelanda’da Noel’in kayak ve atkılar değil, mayo ve güneş koruyucuları demek olduğunu unutmayacaksın!

DESTİNASYONUNU TANI

Yeni bir şehirde gezinmek eğlenceli olduğu kadar ürkütücü de olabilir. Müze hangi tarafta? Bu yemeğin ana malzemesi ne? Google Translate popüler çünkü mesaj kutusuna sadece bir kelime ya da ifade yazabilir ve çok kısa bir sürede kulağa doğal gelen bir çeviri alabilirsin. Bazı dillerde yazı tanıma ya da ses tanıma özellikleriyle dahi metin ekleyebiliyorsun. Ayrıca kolayca diller arasında geçiş yapabilir, linkini yapıştırarak bir internet sitesinin tamamını çevirebilir, kelimelerin nasıl seslendirildiğine dair örnekler duyabilirsin. Daha da iyisi şimdi yeni bir özellik cihazının kamerasını yabancı metine doğrultup metni çevirilmiş olarak anında ekranında görmeni sağlıyor!

Yeni bir ülkede yeni bir para birimi ile baş ederken döviz kurları da ayrıca kafa karıştırıcı olabilir. XE Currency uygulaması canlı döviz kurlarına ulaşmanı, tarihsel çizelgeleri görüntülemeni ve paranı en iyi şekilde değerlendirmek adına fiyatları hesaplamanı sağlıyor. Bu uygulama aynı zamanda çevrimdışı olarak da çalışıyor. Güncellenmiş son döviz kurunu kaydediyor ve bu sayede alışveriş heyecanı sardığında kablosuz ağlara bel bağlaman gerekmiyor.

Yurtdışına seyahat etmenin sinir bozucu özelliklerinden biri de cihazlarında sınırlı internet paketi olmasıdır. Ya kaybolur ve kimseye ulaşamazsan? Peki ya şu hemen Instagram’a yüklemen gereken muhteşem fotoğraf? Şansa bakın ki birçok şehir ücretsiz kablosuz ağlara sahip – tek yapman gereken onu ağ bulucu uygulamalardan biri yardımı ile bağlanmak.  Çevrimdışı erişime müsaade eden birini indirdiğinden emin ol, böylelikle ücretsiz bir internet bağlantısı aramaya çalışırken hiçbir bağlantı ücreti ödemene gerek kalmaz.

ŞİMDİ İSE… TADINI ÇIKAR!

Field Trip cebinde yerli bir turist rehberi taşıyormuşsun gibidir. Sen ilgi çekici yerlerden geçerken açıklamalarıyla birlikte bildirimler beliriyor, böylelikle sinsice gizlenmiş yerleri kaçırmıyorsun. Restoran değerlendirmeleri ve kuponlar da sen yakınlarındayken ayrıca belirebilir. Otel değerlendirmeleri ve turist çekiciliğine odaklanan TripAdvisor; diğer popüler değerlendirme sitelerini, restoran ve yerel işletme yorumlarını içeren Yelp ve sana yakınında bulunan rest en iyi yoranlardaki yemekleri söyleyen Foodspotting yardımcı olabilecek uygulamalar arasında.

Bulunman gereken bir yer mi var? Oraya en hızlı ve en uygun şekilde ulaştığından emin ol. Eğer araba kullanıyorsan, ihtiyacın olan şey Waze. Bu uygulama trafik, polis hareketleri ve kazalar dahil olmak üzere kullanıcı tarafından girilmiş bilgilere dayanarak GPS Navigasyon sistemi içeriyor. Üstelik güzergahın üzerindeki benzin fiyatları hakkında bilgiye de ulaşabiliyorsun. Toplu taşıma mı senin tarzın? Ödüllü Citymapper uygulaması zaman çizelgelerini, haritaları, trenleri, otobüsleri, metroları, botları, tramvayları ve taksilerdeki gecikmeleri ve hatta dünyadaki en popüler şehirlerden bazıları için bisiklet güzergahlarını dahi içeriyor.

Bir seyahat ustası olabilmek için ihtiyacın olan tek şey en iyi uygulamaların cebinde olması. Sadece etrafına baktığından, yerli insanlarla konuştuğundan ve aynı zamanda dışarıdaki dünyayı tam anlamıyla deneyimlediğinden emin ol. İyi yolculuklar!

EF ile Dili Yaşayarak Öğrenin!Daha detaylı bilgi alın.
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet