GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Beyin Gücünü Arttırmak İçin Yeni Bir Dil Öğren!

Beyin Gücünü Arttırmak İçin Yeni Bir Dil Öğren!

Eğer kendin için bir iyilik yapmak istiyorsan mutlaka yeni bir dil öğren. Bu yazıyı burada paylaşmak biraz taraflı gibi algılansa da, bilim adamlarının da aynı fikirde olduğunu belirtmekte fayda var. Birden fazla dil konuşmak sana sadece iş başvurusu yaparken ya da farklı milletten arkadaşlıklar kurarken daha fazla fırsat sunmakla kalmayacak, aynı zamanda beyin yapını da değiştirecek.Gelişen beyin kasları daha iyi odaklamanı, daha yaratıcı olmanı ve güçlü bir hafıza ile daha iyi bir analitik düşünür olarak planlama ve sonuç çıkarımlarında başarı göstermeni sağlayacak. Kısacası, yeni bir dil öğrenmenin, beyin gücünü çok daha üst seviyelere çıkaracağından kuşkun olmasın.Yeni bir dil öğrenildiğinde beyinde meydana gelen etkileyici gerçeklerden dördünü senin için listeledik:

AYNI ANDA ÇOKLU GÖREV YAPMAK (MULTITASKING) ARTIK ÇOK DAHA KOLAY

Birden fazla dil konuşabilmek, daha iyi odaklanmaya ve alakasız bilgilerin beyinde çok daha kolay bir şekilde filtrelenmesine yardımcı olur. Farklı diller arasında geçiş yapabilmek, beynin çok daha esnek olmasını ve önceliklendirmeyi daha kolay yapabilmeyi sağlar. Tek bir dil konuşanlar lütfen hemen paniğe kapılmasın! İki dili konuşabilmek kimseyi otomatik olarak daha zeki yapmaz, sadece beyin bu dil değişimi durumundan fayda sağlayarak hafıza zorluklarının çok daha kolay bir şekilde üstesinden gelir. Sende birden fazla dil bilenler kulübüne katılarak, beynini lazer gibi hızlı çalışan ve aynı anda birden çok iş yapabilen duruma getirebilirsin.

BEYİN BOZ MADDESİ

Birden fazla dil kouşabilen kişilerin beyin boz maddesi daha fazladır. Beyin boz maddesi, merkezi sinir sisteminin başlıca bileşenlerinden biridir ve büyük çoğunluğu sinir hücresi gövdelerinden meydana gelir. İstemli kas hareketleri, hafıza, görme, koklama, işitme, konuşma, karar verme ve çevresel değişimleri idrak etme gibi çeşitli olayları yöneten beyin bölümleri boz maddeden oluşmuştur. Yeni bir dili öğrenirken, doğru kelimeyi seçmek, doğru anlamda doğru bir şekilde kullanmak gerçekten ama gerçekten oldukça zor bir iş; bu hafıza alıştırması ilgili hücrelerin ve fiberlerin çalışmalarını sağladığı için beyin daha fazla güçlenir ve tam işlemini yerine getirir.

YAŞIN BİR ÖNEMİ YOK

Bu konuda iyi haberlerimiz henüz bitmedi! Doğumgünü pastasında mumların sayısı ne kadar artsa da, beyninin dil öğrenme kısmını her zaman eğitebilirsin. Bugüne kadar dinlediğin yanlış inanışları bir kenara koy: motivasyonu olan ve dil öğrenmeye yeterince zaman ayıran yetişkinler de daha genç yaştakiler gibi dilde uzmanlaşabilir üstelik sadece bununla da kalmayıp, benzer şekilde beyin de daha iyi, daha hızlı ve güçlü hale gelecektir.

ALZHEIMER HASTALIĞINI UNUT!

Konu yaştan açılmışken, bilim adamları, bir dil öğrenmenin ve bu dili düzenli olarak konuşmanın, Alzheimer hastalığının gelişimini azalttığını buldular. Yaşımız kaç olursa olsun, en iyi tedavi yönteminin hastalıkları en başından önlemek olduğunu bilmekte fayda var.

EF ile Yeni Bir Dil ÖğrenDaha detaylı bilgi alın
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi