GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Seyahat Ederken Kolayca Arkadaşlıklar Kurmanın 10 Yolu

Seyahat Ederken Kolayca Arkadaşlıklar Kurmanın 10 Yolu

Bütün maceraların ve kazanılan hatıraların yanı sıra, seyahati bu kadar eğlenceli yapan şey, yeni insanlarla tanışmak ve dünyanın her köşesinden arkadaşlar edinmektir. Sırt çantasını kapıp her fırsatta seyahat edenler de, seyahati bir tatil alışkanlığı haline getirenler de, hiç kimseyi tanımadığınız bir yere gitmenin nasıl olduğunu bilirler. Genelde herkes arkadaş canlısıdır ve muhabbet başlatmak kolaydır. Ancak insanlar ikiye ayrılır: nefes alır gibi rahatça arkadaş edinenler ve konfor alanlarından çıkmak için birazcık desteğe ihtiyacı olanlar. Bütün arkadaşlık sürecini birazcık daha kolay hale getirmek adına, ilginizi çekecek eğlenceli bir şeyler yapıp, bu sırada açık görüşlü ve meraklı olmak önemlidir. Tercihen bunu şu 10 yerde gerçekleştirebilirsiniz:

1. YABANCI DİL KURSLARINA GİDİN

Eğer gideceğiniz ülkede iki haftadan daha fazla kalacaksanız, neden bir dil kursuna giderek kendinizi o yere iyice adapte etmeyesiniz ki? Günlük anlamda size yardımcı olacak birçok şeyi öğrenebilirsiniz ve böylece seyahat etmek olduğundan daha da eğlenceli hale gelir. Ayrıca çalışma arkadaşları sıklıkla seyahat arkadaşlarına dönüşebilir, ki bu da sizin için bir taşla iki kuş demektir!

2. YA DA BAŞKA KURSLARA KATILIN

Belki de Malta’da yiyip durduğunuz muhteşem yemeklere delicesine aşık oldunuz ve

kendiniz için onları nasıl pişirebileceğinizi öğrenmenin zamanının geldiğine karar verip bir yemek kursuna katıldınız. Ya da Tokyo’da origami kağıdıyla nasıl bir kuğu yapabileceğinizi öğrenmek istiyorsunuz – ve tabi ki bunun için de bir kurs var. Hangi kursu seçerseniz seçin, dünyanın her tarafından bir sürü arkadaş edineceksiniz – aynı okuldaki gibi, sadece yurtdışında olduğunuz için daha eğlenceli!

3. YEREL İNSANLARLA YAŞAYIN

Aniden bir insanın kapısına dayanıp sizi içeri almasını, beslemesini ve sizinle arkadaş olmasını söyleyemezsiniz. Ama yerel yaşam tarzını benimseyerek, kültüre adapte olmanın bir ton yolu var – Couchsurfing ya da Airbnb konaklama seçeneklerini kullanmak gibi. Gerçek bir dairede ya da evde kalıyor olmak, şehri insanlar aracılığıyla tanımak için harika bir yol.

4. GÖNÜLLÜ OLUN

Neden gönüllülük çalışmalarına katılarak hem kendi vicdanınız, hem de toplum için iyi bir şey yapmayasınız ki? Gönüllülük yapmanız sadece dünyayı geliştirmeye yardımcı olmanızı sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda da kültüre adapte olup daha önemli bir amaç uğruna uğraş veren insanlarla tanışmanızı sağlayacak.

5. YİYİN – İÇİN

Herkes bir şeyler yemek ve içmek zorunda ve kimi insanlarla aynı restoranı ya da kafeyi seçerek çoktan ortak bir nokta keşfetmiş oluyorsunuz. Sadece yalnız başına yemek yiyen birini gözünüze kestirin. O kişi belki gerçekten tek başına yemek yemek istiyordur bu yüzden bu seçenek biraz riskli olabilir, ama sadece yanlarına yaklaşıp, ‘’Merhaba! Yalnız yemek yediğinizi fark ettim ve size katılıp katılamayacağımı merak ettim’’ diyebilirsiniz. Kaybetme şansınız yok, konfor alanınızdan çıkıp keyifli bir sohbet yaşayabilirsiniz.

6. GÜNÜBİRLİK TURLARA YA DA AKTİVİTELERE KATILIN

Sayısız otel, okul ya da şehir ücretsiz (ya da uygun fiyatlı) şehir turları, geziler ya da aktiviteler organize ediyor. Bu seçenekler sizin yeni evinizi tanımanıza olanak sağlayıp, size bir kitapta bulamayacağınız bilgiler kazandırır. Genellikle bu turlar ve aktiviteler gruplar halinde yapıldığı için etrafınızda konuşabileceğiniz ve birlikte selfie’ler çekebileceğiniz bir sürü insan olacak. Kim bilir, belki de gün içinde gördüğünüz o restorana onlarla birlikte gitmek isteyecek ya da şehri birlikte keşfetmeye devam edeceksiniz.

7. HOSTELDE KALIN

Sırt çantasını kapıp yola çıkan ya da yalnız başına seyahat eden çoğu kişi hostellerde kalır çünkü hosteller genellikle otellerden daha ucuzdur. Bu sayede, açık görüşlü insanlarla karşılaşıp samimi sohbet ortamları yaratabilirsiniz. Birlikte kahvaltı yapmak ya da grup aktivitelerine katılmak diğer insanlarla kaynaşmanızı kolaylaştıracaktır. Ayrıca, genelde herkesin harika seyahat tavsiyeleri olduğundan nerde kaldığınız farketmeksizin kesinlikle bir konuşma başlatmaya değecektir.

8. SOSYAL AĞINIZA ULAŞIN

Eğer yakın zamanda, örneğin, Güney Afrika’ya gitmiş arkadaşlarınız (ya da arkadaşlarınızın arkadaşları) varsa, size verecek tavsiyeleri olup olmadığını öğrenmek adına onlarla iletişime geçin. Kim bilir, belki size sadece yapılacak şeylerin ve görülecek yerlerin listesini vermekle kalmaz, orada yaşayan arkadaşlarıyla iletişime geçmenizi de sağlarlar. Böylece kahve içmek için buluşabileceğiniz ya da size şehri gösterebilecek yeni arkadaşlar edinirsiniz.

9. BİR YERİN DÜZENLİ MÜŞTERİSİ OLUN

Eğer gittiğiniz yerde uzun bir süre kalacaksanız, muhtemelen aynı kafeye ya da restorana gitmeye devam edeceksiniz ve sonuç olarak çalışanlar sizi tanıyor olacak. Bu, çalışanlarla muhabbet etmek ya da yapılacak şeyler ve görülecek yerler hakkında öneriler almak için harika bir fırsat. Restoran çalışanları küçük sohbetlere, insanları tanıştırmaya ya da müşterilere yardım etmeye alışık olduğundan, birlikte birşeyler yapma şansı yakalamanız bile oldukça muhtemel.

10. SOSYAL GRUPLARI BULUN

Yeni bir şehri ziyaret eden ya da o şehre yeni taşınan kişilerin çoğu, yeni insanlarla tanışırken ya da düzenlerini kurmaya çalışırken çeşitli sorunlarla karşılaşırlar. Meetup ve Internations gibi birçok organizasyon bu konuda size yardım edebilir: Haftalık ya da aylık buluşmalar, sosyal çevrenizi genişletmenizde epey yardımcı olacaktır.

EF ile Yurtdışını Keşfedin!Daha Detaylı Bilgi Alın.
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet