GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Pekin: En Uzun Seyahatler Küçük Bir Adımla Başlar.

Pekin: En Uzun Seyahatler Küçük Bir Adımla Başlar.

Pekin deyince aklına gelen ilk şey nedir? Milyonlarca insanla dolup taşan bir şehir mi? Yoksa 2008 Olimpiyatları mı? Belki de çevre kirliliği? Ve yasaklanmış cennet… Facebook’a erişimin olmadığı bir yer?

Aslına bakarsan Çin’in başkenti olan bu şehirde bunlardan çok daha fazlasını bulabilirsin. Ard arda sıralı, günümüze kadar korunmuş tarihi eserleri ve ödüllü modern mimarisiyle adından söz ettiren bu şehir, aynı zamanda Dubai’ye kök söktürdüğünü söyleyebiliriz.

İster en eski dillerden birine ister dünyanın en büyük raylı sistemine sahip olmasıyla, tek bir gerçek var ki Pekin seni her zaman büyülemeye devam edecek.

Bu çılgın eşi benzeri olmayan şehri sevmemin bir kaç nedeni şöyle sıralayabilirim:

  1. İnsanlar

İnsanları gözlemlemeyi seviyorsan, Pekin tam size uygun bir yer! 20 milyonu aşan nüfusu ile her zaman seni gülümsetecek birini bulabilirsin. Dans eden yaşlı insanlardan, parklarda Tai Chi yapanlara, banklarda oturup kart ya da satranç oynayanlara her an rastlaman mümkün.

  1. Gelenekler

Çin’in en büyüleyici yanlarından birinin de günümüze kadar gelmiş kompleks gelenekleri ve batıl inançları olduğunu söyleyebiliriz. Çinliler 8 rakamının uğur getirdiğine inandıkları için telefon numaralarında 8 rakamının yer alması için ek para bile ödüyorlar.

  1. Hutonglar

Pekin deyince aklınıza ilk hutongları gelecektir. Hutong; bir avlu etrafına sıralanmış geleneksel evlerin oluşturduğu yapıya deniliyor. Gri tuğlalı yapılar ve kırmızı renklerin baskın oldugu bu yerleşim yerlerinde etnik mağazalarının yanı sıra eğlenebileceğiniz harika restoranlar, kafeler ve barlar bulabilirsiniz.

  1. Yemekler

Pekin ördeği, noodle çeşitleri buharda pişmiş tavşanı… Yoksa hala acıktığını hissetmedin mi? Çin kültürü deyince akla ilk gelenlerden biridir Çin mutfağı ve Çinliler’in ilk sorusu “aç mısın” olmasından da bunu anlayabiliriz.

Modern ve gelenekselliğin birleştiği eşsiz bir kültüre sahip oldukları da bir gerçek. Bu yaşayan şehri keşfederken Asyalı devlerin ışık hızından bile daha hızlı hareket ettiklerini görünce bir kez daha büyüleneceksin.

Hutongları keşfederken Çin kültürünün içine iyice girip Çince öğrenmek daha da zevk verici olacaktır. Peki bunu neden denemiyorsun? Bir Çin atasözünün de dediği gibi; binlerce kilometrelik yolculuk sadece bir adımla başlar.

Pekin’de görüşmek üzere!

EF ile Çin kültürünü yaşayarak Çince öğrenmeye ne dersin?Detaylı Bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

50'den fazla şehirde 10 dilden birini öğrenin

Detaylı bilgi