GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Güney Eyaletlerinin Lezzetli Yemekleri

Güney Eyaletlerinin Lezzetli Yemekleri

Güney Mason-Dixon hattının yemekleri bir yaşam tarzıdır; kızartılmış sebzeler, şekerli çay ya da yemeğe eklenen tereyağı asla sorgulanmaz. Güneylilerin misafirperverliği; konukları tıka basa yedirerek insanları mutlu etmekle bilinir, tabi bunların hepsi lezzetli yemekleri sayesinde olduğunu da unutmayalım.

HAŞLANMIŞ YER FISTIKLARI

Bir tane kapıp yol kenarında ya da bir benzincide durup bu mükemmel lezzeti otantik bir ortamda deneyimlemelisin. Kabukları için ekstra bir poşet istemeyi unutma.

TEREYAĞLI BİSKÜVİLER

İçi yumuşacık dışı çıtır çıtır harika bisküvileri sosis sosuna bandırıp yanında da biberli yumurtayla denemelisin. (benim favorim yukarıdaki resimde gördüğünüz kızarmış tavuklu biskivü)

ŞEKERLİ ÇAY

Güneyin vazgeçilmez içeceği buz ve limonla sıcak yaz günlerinde içini ferahlatırken, sallanan sandalyende arkadaşlarınla uzun sohbetlerine de tat getirecek.

KIZARMIŞ TAVUK

Una bulayıp, acı biberle baharatlayıp tavaya atıp kızartabilirsin. Çıtır çıtır, içi yumuşacık ve müthiş lezzetli kızarmış tavuklara bayılacaksın.

ŞEFTALİLİ TURTA

Her öğün üzerinde vanilyalı dondurma olan sıcak bir şeftalili turta ile sonlanmalı, ayrıca hayatın boyunca yediğin en iyi tatlı olacağından şüphen olmasın.

Ve şimdi hepiniz; bahçenizde country müziğinin tadını çıkarabilirsiniz.

EF ile Amerika'da İngilizce Öğrenin!Detaylı Bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

50'den fazla şehirde 10 dilden birini öğrenin

Detaylı bilgi