GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

En İyi Yabancı Diziler: İngilizce Öğrenmek için En İyi 10 Dizi

En İyi Yabancı Diziler: İngilizce Öğrenmek için En İyi 10 Dizi

İngiliz ve Amerikan dizilerini izleyerek İngilizce öğrenen aktris Mila Kunis gibi ünlüleri hepimiz duymuşuzdur. Tabii altyazılardan İngilizce öğrenme için oldukça zeki olmak gerektiği bir gerçek. Dil okulları bunun için daha iyi bir adres olabilir. Ama zaten halihazırda bu dili öğreniyorsan; televizyon dizileri en yeni argolardan, özgün bir aksana kadar her şeyi kapmana yardımcı olur. İşte İngilizce öğrenme adına izleyebileceğin en iyi yabancı diziler arasından seçtiğimiz 10 dizi:

1. FRIENDS

Friends, 10 yıllık yayın süresinin ardından 2004’te sona erdiğinde, çoğumuz bunalıma girdik desek yeridir. Muhtemelen dünyanın en ünlü Amerikan dizisi cidden bu… Kinayeli diyaloglar, gizli mizah anlayışı ve sevgilinle ayrı olduğunda ne yapMAman gerektiğine dair derslerin bir kolajı adeta.

Öğreneceğin en iyi replik:Oh. My. Gooooooooood!”

2. GAME OF THRONES

Fantastik kurgu, ortaçağ savaşları ya da ejderhalardan hoşlanmasan bile bu diziyi izlemen lazım. Bu dizide gerçekten ihtiyacın olan her şey var: Kılıç kavgaları, zombiler, aşk hikayeleri, canavarlar, çıplak insanlar ve havalı bir İngiliz aksanı. Ba-yı-la-cak-sın!

Öğreneceğin en iyi replik:You know nothing, Jon Snow.”

3. KEEPING UP WITH THE KARDASHIANS

Herkesi güldüren bu aile (her zaman çok komik olduklarından değil) aynı zamanda modern İngilizce argosunu öğrenmenin en iyi kaynaklarından biri. Tabii bu süreçte neden yeni bir araba ya da çanta aldıklarını çözmeye uğraşmasan iyi olur.

Öğreneceğin en iyi replik: _“_Like, literally.”

4. SEX AND THE CITY

New York’ta yaşamayı isteyen herkes, 4 kadın arkadaşın içine düştüğü absürt durumları konu edinen bu romantik komediyi izlemeli (genelde komik, bazen de üzücü). Ayrıca, dizide her daim giydikleri güzel kıyafetleri görmenin yanı sıra Manhattan’da gidilecek en iyi brunch mekanlarını da öğreneceksin. En iyi yabancı diziler arasında kesinlikle.

Öğreneceğin en iyi replik: _“_I couldn’t help wondering to myself…”

5. HOUSE OF CARDS

Amerika’da kariyer yapmayı mı düşünüyorsun? Bu politik gerilim dizisi sayesinde, iş ya da politika ile ilgili ihtiyacın olan o karmaşık dili öğrenebilirsin. Başta çok karmaşık gelebilir, ama çok kısa süre içinde ortamlarda Amerikan kanun sistemini bilen tek kişi olup çıkacaksın. Havalı, değil mi?

Öğreneceğin en iyi replik: _“_Friends make the worst enemies.”

İNGİLİZCE ÖĞRENMEK İÇİN ÜCRETSİZ FİYAT KATALOĞU

6. SHERLOCK

2010’da İngiliz versiyonu başladığından beri Sherlock Holmes tekrar popüler oldu. Ayrıca bu dizi ile başrol oyuncusu Benedict Cumberbatch de dünya çapında inanılmaz ünlü hale geldi. Hele roman yazarı ya da süper zeki bir gizli dedektif olmayı düşünüyorsan, çok faydalı bir dizi.

Öğreneceğin en iyi replik: _“_Everybody shut up!”

7. THE SIMPSONS

Hiçbir şey rahat ve eğlenceli seyir konusunda The Simpsons’ın eline su dökemez. Her ne kadar bazı “iç şakaları” anlamasan da (dert etme, bazen o şakaları ben de anlamıyorum), dili genel olarak sade ve anlaşılır. Ayrıca tüm zamanların en iyi dizileri arasında gösterilen bu dizi 28 yaşında, yani her zaman izleyecek bölümlerin olacak. Hemen başla!

Öğreneceğin en iyi replik: “D’oh!”

8. HOME AND AWAY

Bu Avustralya dizisinde, bir Sydney sahil kasabasına dair hayal edebileceğin her şey var: deniz, kum, güneş, sörf ve inanılmaz hoş insanlar. Kelimenin tam anlamıyla nefes kesici tipler. Avustralya argosuna dair birkaç şey kapabilirsin bu dizinden, ama önce ağzının sularını bir sil. Tabii yapabilirsen!

Öğreneceğin en iyi replik: How’re you going?”

9. SUMMER HEIGHTS HIGH

Avustralyalı komedyen Chris Lilley bu kült dizinin yapımcısı. Aynı zamanda MR G adında harika ötesi drama öğretmeni, şımarık Ja’mie ya da pasifik adalı isyancı Jonah gibi pek çok farklı karakteri de kendisi oynuyor. Bu diziyi izleyince keşke okul yıllarım daha eğlenceli geçseymiş diyorum. Sadece hep utangaç biri olduğumdan da değil…

Öğreneceğin en iyi replik: Welcome to the magical world of drama!”

10. SHORTLAND STREET

Yeni Zelanda’nın kendine has aksanını mı geliştirmek istiyorsun? Auckland’da geçen bu uzun soluklu hastane dizisini dene. Karakterler arasında, Hollywood’da büyük ün yapmış tanıdık yüzlerin yanı sıra, Maori yerlisi aktörler de yer alıyor. Ayrıca arkadaşlarını tıbbi bilginle de etkileyebileceksin, tabii neredeyse gerçek hayattaki kadar karmaşık tıbbi bilgilerden bahsediyoruz ama olsun…

Öğreneceğin en iyi replik: You’re not in Guatemala now, Dr. Ropata!”

EF ile İngilizceyi yurt dışında öğren!Detaylı bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi