GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Dünyanın En Güzel 10 Yaz Şehri

Dünyanın En Güzel 10 Yaz Şehri

Hava güneşliyken hayat çok daha güzel geliyor insana. Seni destansı bir yaza hazırlamak için, bu eşsiz ayları geçirebileceğin en iyi şehirleri sıraladığımız bir liste hazırladık. Şık plaj mekanlarından canlı sahil metropollerine kadar, şehirde eğlenirken güneşin tadını çıkarabileceğin harika yerler burada.

1. MİAMİ, ABD

Miami Sahillerinde rahatlamayı kim hayal etmez ki? Dünyadaki çok az yer Miami ile yarışabilir (özelikle de gecelerin uzun ve partilerin çılgın geçtiği yaz aylarında). Muhteşem plajlar ve dünyaca ünlü gece hayatıyla Miami gerçekten türünün tek örneği. Tıpkı resmedildiği gibi cazibeli bir yer ve yeryüzündeki her şehir kadar çeşitliliğe sahip. Virginia Key’in sakin beyaz kumlarına doğru yol alarak şehrin kalabalığından kurtulabilirsin ya da South Beach’e giderek Miami’yi “Büyülü Şehir” yapan şeyin ne olduğunu keşfedebilirsin: Miami Plajı sahil şeridinden Latin Amerika’nın ABD’nin geri kalanı ile birleştiği Ocean Drive’ın Art Deco bölgesine doğru yol al.

2. BARSELONA, İSPANYA

Barselona dünyanın en önemli plajlarına sahip şehirlerden biri ama Katalan başkentini mükemmel yapan sadece kumlu kıyıları değil tabi ki. Daha neler var neler! Şehrin güneşten pırıl pırıl olan Akdenizli caddelerini dolaş ve tarihi Cuitat Vella bölgesinde İspanyol mezeleri ile ünlü barları gezerek bir gurme gezisine çık. Park Guell ya da Mt Tibidabo’da gün batımını izledikten sonra, Passeig del Born ya da Plaça de Sol gibi meydanlara doğru yol al. Buralar bar ve kulüplere en yakın yerler. Dışarda geçirilen bir gecenin ardından sabah erkenden denize dalacağın plajlar da cabası.

3. NICE, FRANSA

Avrupa’daki tek güzel sahil kenti Barselona değil. Ülkenin güneyindeki Fransız Riviera’sına kıvrılmış olan Nice şehri, el değmemiş plajları ve şık palmiye ağaçları ile bezenmiş bulvarlarıyla ünlü. Gün ışığının keyfini çıkarman için mükemmel bir yer! Daha cazibeli olan Cannes ve Monako’dan farklı olarak, Nice şehri Riviera’nın büyüsünü geleneksel mutfak ve sahil yaşamı ile birleştiren daha tasasız ve özgün bir ortama sahip. Promenade des Anglais, sağda solda dolaşan, koşu yapan ya da sadece takılan insanlarla şehrin adeta kalbi gibidir.

4. CAPE TOWN, GÜNEY AFRİKA

Cape Town, doğal güzelliğin modern şehir manzaraları ile bütünleştiği bir şehir. Yazın, açık bir havada Masa Dağı’nın zirvesine çık ve nefes kesici deniz manzarasının tadını çıkar. Bu dağdan Cape Town’ın kıyısını ve canlı şehir merkezini izleyebilirsin. Şehir merkezi, tıpkı St George’s Mall ve Greenmarket Square gibi, tüccar ve müşterilerin fiyat pazarlığı yaptığı hareketli bir yer. Bu enerjik şehri keşfetmenin en rahatlatıcı noktası ise Camps koyunun bembeyaz kumları. Koya nazır restoranlarda turf yemeklerini yemeyi ve sörf yapmayı da sakın unutma.

5. SAN DIEGO, ABD

San Diego birinci sınıf plajları ve neredeyse tüm yıla hakim ılık havasıyla adeta kutsanmış bir şehir. Mission Plajı’nda takıldıktan sonra, ve tabii ki gerçek bir Amerikan gibi kıyı boyunca paten kaydıktan sonra, dalıp kasten batırılmış San Diego Wreck Alley gemilerini keşfet. Pasific Plajı dalgalarının tadını çıkar ve La Jolla kıyılarında şnorkel ile yüzmeyi dene. Bunca maceraya yakıt gerek; San Diego’nun efsanevi sokak yemekleri seni kendine getirecek. Klasik Amerikan hot dog’larından burgerlere ve balıklı taco’lara kadar her şey var. Bunlar sayesinde gece geç saatlere kadar takılabileceksin. Bir ipucu: dışarıda harika bir gece geçirmek istiyorsan, doğru adres Gaslamp Quarter.

6. TAMARINDO, KOSTA RİKA

Kosta Rika’ya gitmek birçok insanın “mutlaka yapılması gerekenler” listesinde yer alır. Neden mi? İnanılmaz çekici bir yer de ondan. Ülkenin Pasifik kıyısında yer alan Tamarindo’da sörf imkanı, harika plajlar ve eğlenceli bir gece hayatı var. Canlı vahşi tabiatla dolup taşan ulusal park da şehre çok yakın mesafede. Marino Las Baulas ulusal parkı, Tamarindo’nun tam sınırında ve sahilde mayışmak, dalış yapmak ve deniz kaplumbağalarının doğal kıyı ortamlarının korunmasına yardım etmek için ideal bir yer. Kosta Rika ayrıca tam bir macera merkezi: Vahşi bir ırmak seç, adrenalin pompalayan çelik halatlarını al ve bungee jumping için hazırlan.

7. HONOLULU, ABD

Hawaii yeryüzünün en etkileyici manzaralarına sahip, aynı zamanda Pasifik harikalar diyarını keşfetmek için de en ideal yer. Hawaii’nin başkenti rahat plaj kültürünün merkezi adeta; oradaki insanlar için öğle yemeğinden sonra sörf yapmak çok normal örneğin, ya da ofiste parmak arası terlikle gezmek hiç şaşırtıcı değil. Ünlü Waikiki plajı, Honolulu’nun ana caddesi olan Kalakaua bulvarının kalabalığına yürüme mesafesinde. Şehrin tepesinde görünen Diamond Head volkanına mutlaka uğra. Bir de yemyeşil Manoa Falls ormanı boyunca yürüyüşe çıkmayı da unutma. Mutlaka görmen gereken Hanauma Bay gibi kapalı körfezler ve plajlar da şehirde bol bol mevcut.

8. ROMA, İTALYA

Yazın keyfini çıkarmak için ille de plaja gitmene gerek yok. Hayatta çok az şey İtalyan başkentinde güneş parıldarken elinde dondurma ile gezmenin büyüsüyle yarışabilir. Roma’nın başka avantajları da var: Güzel havayı içine çekeceksin, yemekler aklını başından alacak ve şehrin dünyaca ünlü simgeleri nefesini kesecek. Tarih adeta şehrin her sokağında gizlenmiş gibi. Colosseum, Spanish Steps, Pantheon… Roma sokakları güneşin tepede parladığı muhteşem bir yaz gününde içinde yürüyeceğin bir müze!

9. BRIGHTON, İNGİLTERE

Brighton, İngiltere’de cool’luğun başkenti! Şaşıracaksın ama İngiltere’de de havanın güzel olduğu en az bir kaç hafta bulmak mümkün. Brighton, hayata alternatif yaklaşımıyla ünlü. Son moda butiklerle, şık barlarla ve kahve dükkanlarıyla dolu… Şehrin 5.5 millik sahilinin özellikle tam kıyı kesimleri yaz çılgınlığı için ideal olan barlar, kulüpler ve restoranlarla kaplı. En iyi tarafı da ne biliyor musun, şehir Londra’ya sadece bir saat uzaklıkta! Yani, Big Smoke’da yoğun bir gün geçirdikten sonra, Brighton’ın tasasız tarzı sana çok iyi gelecek.

10. BOURNEMOUTH, İNGİLTERE

Bournemouth, İngiltere’de yazı geçirmek için en mükemmel yer. Şehrin olayı sahil zaten. Bir de İngiltere’nin en güneşli yerlerinden biri olduğu için çoğu gün plaj keyfi yapabilirsin. Kilometrelerce uzanan bu sahilde fish and chips ve yöresel kaymaklı dondurmayı mutlaka denemelisin (şehir zaten bu dondurma ile ünlü). Bournemouth, muhteşem bir canlı müzik kültürüne de ev sahipliği yapıyor. Ayrıca şehirde öğrenci popülasyonu da çok yüksek. Bu da Bournemouth’u İngiltere’nin en canlı gece hayatı merkezlerinden biri haline getiriyor.

EF ile Dünyayı Keşfederken Dil Öğrenin!Daha detaylı bilgi alın.
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet